Junior Sourcing Manager @ DHL – Closed

Ben jij ambitieus en klaar voor een (internationale) carrière? Wil jij jezelf ontwikkelen en doorgroeien in een internationale inkoopfunctie in Nederland of wereldwijd binnen DHL?  Dan zijn wij op zoek naar jou! Binnen DHL in Nederland willen we twee nieuwe Young Procurement Professionals de kans geven om binnen 12 tot 18 maanden te worden opgeleid tot internationale procurement experts!

Dit ga je doen
Als Junior Sourcing Manager  start je als trainee in onze Category IT & Services óf CAPEX. De productgroepen die hieronder vallen zijn bij IT & Services ondermeer IT Hardware & Software, Telecommunicatie, Professional Services en Marketing diensten en bij CAPEX alle assets gerelateerd aan onze Production Equipments en Facilities zoals sorteerinstallaties, heftrucks e.d. Binnen de Category groei jij naar je eigen pakket waarvoor je verantwoordelijk wordt. Je koopt producten en services in voor al onze verschillende DHL bedrijven. Je draagt zorg voor het analyseren van de interne vraag en de externe markt. Daarnaast stel je sourcingstrategieën op en onderhandel je met leveranciers. Je rond tenders af door het opstellen en implementeren van contracten. Dus voor jou als inkoper de uitdaging om jouw inkoopstrategie zo in te richten dat wij aan de wensen van de interne en externe klant kunnen voldoen.  

Plaats in de organisatie
Je maakt kennis met alle facetten binnen het bedrijf. Je hebt veel contact met de procurement collega’s in Nederland en met Corporate Procurement op ons hoofdkantoor in Duitsland. Ook heb je regelmatig overleg met je interne stakeholders bij de verschillende DHL bedrijven in Nederland en buitenland als een Account Manager. Extern schakel je veel met leveranciers. Na een intensieve “training on the job” heb je mogelijkheid om (internationaal) door te groeien. 

Belangrijkste aandachtsgebieden 

  • Jij gaat op zoek naar de beste leveranciers: de beste leverancier wordt niet bepaald door prijs, maar door Total Cost of Ownership. Een lange termijn relatie met de leverancier is jouw doel.
  • Marketintelligence: jij volgt en weet alles van wat er speelt m.b.t. jouw productgroepen qua: markt,- productkennis, prijsontwikkeling en economische invloeden.
  • Stakeholdermanagement: de relatie onderhouden met je interne klant en borgen dat jouw ingekochte producten en services aansluiten bij hun behoefte.


Profiel en functie-eisen 
Jij voelt je als een vis in het water op internationaal werkterrein waar de druk hoog is en waar gepresteerd moet worden. Daarvoor krijg jij de vrijheid om zelfstandig tot een juiste leverancierskeuze te komen en de gehele onderhandeling te voeren. Het organiseren van je eigen projecten kun je als de beste door goed samen te werken en bruggen te bouwen met de interne klant: de verschillende DHL bedrijven. Je weet draagvlak te creëren met als doel optimaal rendement te halen uit jouw inkopen. Je bent commercieel en analytisch sterk. Je staat stevig in je schoenen en komt overtuigend over. Jij bent sociaal en communicatief vaardig, waardoor jij goed in staat bent om relaties op te bouwen. Jij voelt je thuis in de dynamische wereld van de logistiek; je houdt van aanpakken en ondernemen.  Je bent op korte en langere termijn wereldwijd inzetbaar als onderdeel van een internationale carrière.

Verder heb je minimaal
* Een volledig afgeronde HBO of WO opleiding in commerciële, procurement of supply chain richting
* Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheid in het Nederlands en Engels
* Fulltime beschikbaarheid  
* Planningsvaardigheden voor het plannen van (inkoop)projecten
* Aantoonbare commerciële (internationale) ervaring vanuit (bij)baan/studie (inkoopervaring is geen must, wel een pre).

Dit bieden wij
Flinke doorgroeimogelijkheden, want je kunt als Junior Sourcing Manager bij DHL eigenlijk alle kanten op.  Het doel is dat jij je binnen 12 tot 18 maanden hebt ontwikkeld tot zelfstandig Inkoper. Je zult je procurement vaardigheden verder ontwikkelen en van daaruit is het altijd mogelijk om bij een grote organisatie als DHL door te groeien. Voor onze procurement professionals binnen de Corporate Procurement afdeling van DHL een speciaal trainings-en ontwikkelingsprogramma ontworpen inclusief Procurement Academy Trainingen en workshops. We regelen ook een ‘buddy’ voor je, zodat je jezelf snel kunt vinden in je nieuwe rol, een nieuwe afdeling en een nieuwe organisatie. Je krijgt de mogelijkheid om deze functie fulltime, voor 40 uur, in te vullen. Daar hoort uiteraard een goed salaris bij: startsalaris tussen 3000 en 4000 euro bruto per maand; inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring. Maar ook met de welbekende stevige secundaire arbeidsvoorwaarden zoals DHL deze kent zoals een goede pensioenregeling en een auto van de zaak. En ook niet onbelangrijk: met je collega’s vorm je een prettig team.

Dit is DHL
Als wereldwijd marktleider in express vervoer en logistiek, levert DHL oplossingen voor het beheer en transport van goederen. Wij bieden deskundige oplossingen voor express bezorging, lucht-, zee- en landvervoer, contractlogistiek en internationale postdiensten. Global Business Services (GBS) is de interne dienstverlener van DHL. GBS clustert op 5 continenten de belangrijkste ondersteunende afdelingen  voor alle operationele divisies: Global Forwarding, Supply Chain, Express, Parcel en Freight. Denk bij de belangrijkste ondersteunende afdelingen aan Legal, Procurement, Insurance & Risk, Claims management, Finance & HR Services, IT Services, Real Estate, Fleet Management en In-house Consulting .

Solliciteren en contact
Reageer uiterlijk dinsdag 20 december en mail je CV incl. foto en gerichte motivatiebrief in het engels naar tetske.melcherdeleeuw@dhl.com. Geef in je motivatiebrief graag aan of je een voorkeur hebt voor een Category (IT & Services óf CAPEX). Bij vragen kun je telefonisch contact opnemen met Tetske Melcher de Leeuw (Recruitment Specialist), tel: +31615020637. Een assessment kan onderdeel zijn van de procedure.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.